Una zona cremada a causa de l'onada de violència a la ciutat de Jos. (Foto: Reuters)
Una zona cremada a una onada de violència a la ciutat de Jos (Foto arxiu: Reuters)
Abuja

Prop de 90 morts i de 200 ferits per enfrontaments entre musulmans i cristians a Nigèria

Una nova onada de violència ha tornat a enfrontar musulmans i cristians a Nigèria. El balanç fet públic aquest dimarts parla de prop de 90 morts i de 200 ferits des de la nit de Nadal, quan es calcula que va començar la violència. Aquest no és el primer episodi d'aquest tipus. Al llarg d'aquest any, els enfrontaments entre les dues comunitats ja han provocat centenars de morts en aquest país africà.

Actualitzat
Un grup islamista radical va reconèixer l'autoria dels atemptats al centre de Nigèria i els atacs a esglésies al nord-est del país que van causar la mort de prop de 90 persones. Un bombardeig la nit de Nadal va deixar un balanç d'almenys 80 morts. En un altre incident, sis persones més van morir en una església a la ciutat de Maiduguri pel llançament de diverses bombes de gasolina.

El grup radical islàmic que es responsabilitza d'aquestes accions exigeix que la xaria, la llei islàmica, s'apliqui més àmpliament a Nigèria. Aquest grup va protagonitzar un aixecament a Maiduguri l'any passat, que va portar a enfrontaments amb les forces de seguretat. Unes 800 persones van perdre-hi la vida.

Els observadors atribueixen la violència a una lluita pel poder entre cristians i musulmans, quan falten pocs mesos per la celebració d'eleccions presidencials.

Anar al contingut