Barcelona

Presó sense fiança per a tres dels detinguts pels presumptes avortaments il·legals a Barcelona

La jutge que investiga el cas dels suposats avortaments il·legals en clíniques de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per a tres dels sis detinguts. La magistrada ha pres la decisió després d'interrogar, de manera conjunta i individual, els presumptes implicats durant catorze hores. Amb les seves preguntes volia comprovar si és veritat algunes de les revelacions que ha posat en relleu la investigació, com la que afirma que hi ha metges de la sanitat pública i facultatius d'altres països que enviaven pacients a les quatre clíniques investigades. Entre els tres detinguts que aniran a la presó hi ha el màxim responsable dels centres, el doctor Carlos Morín.

Actualitzat

Algunes dones haurien reconegut el doctor Carlos Morín com la persona que els va practicar l'avortament, malgrat que l'informe mèdic està signat per un altre metge. També reconeixen l'anestesista, un home que no té títol de medicina. Finalment, denuncien que els controls psquiàtrics que figuren als seus informes estan falsejats.

A banda de Morín, també hauran d'ingressar a la presó la seva dona, María Luisa D. S., i Virtudes S. V. Els altres tres acusats (Dimas A. C., Pedro Juan L. A. i Marcial R.) podran eludir la presó dipositant una fiança d'entre 2.000 i 4.000 euros.

Anar al contingut