Un dels cartells que s'ha penjat a l'entrada de l'IES de Navarcles amb el lema 'A l'insti, comptem amb tu'. 5 d'o…
Un dels cartells que s'ha penjat a l'entrada de l'IES de Navarcles amb el lema 'A l'insti, comptem amb tu'. 5 d'octubre de 2016. (Horitzontal)

Posen en marxa al Bages una campanya de sensibilització per prevenir l'absentisme escolar

Actualitzat

ACN Manresa.-El Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Manresa han posat en marxa una campanya per conscienciar els infants i joves que han d'anar a l'escola i prevenir així l'absentisme. Es tracta d'una campanya de sensibilització sobre la importància i el valor de l'assistència als centres educatius per part d'infants i joves que es concreta en l'edició d'unes lones per penjar-les a les portes d'entrada de tots els centres educatius de primària i secundària de la comarca: 26 a la ciutat de Manresa i 64 a la resta del Bages. Aquest dimecres s'ha simbolitzat l'inici de la campanya amb una taula-col·loqui sobre l'absentisme escolar a l'IES Navarcles, en què han participat els delegats de classe i representants polítics del Consell Comarcal i dels Ajuntaments de Manresa i Navarcles.

Amb els lemes 'A l'insti, comptem amb tu' i 'A l'escola, comptem amb tu', les pancartes volen cridar l'atenció dels escolars i també de les famílies. A més, es proposa l'etiqueta #vineavuitornademà perquè la campanya pugui multiplicar la seva presència a través de les xarxes socials.Segons informa el Consell Comarcal del Bages, la campanya està pensada especialment per a alumnes dels darrers cursos de primària i joves de secundària i les seves famílies. Els missatges volen "dinamitzar i sensibilitzar tots els agents sobre la importància de l'èxit escolar com a factor de cohesió social, i que els infants, joves i les seves famílies donin valor al fet d'anar a escola".El protocol de prevenció i intervenció en l'absentisme escolar al BagesEl protocol de prevenció i intervenció en l'absentisme escolar al Bages està coordinat pel Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Manresa, i compta amb la implicació de diferents professionals d'àmbits molt diversos que treballen en xarxa per detectar i intervenir l'absentisme (com centres educatius i serveis socials) fins a la intervenció, com a darrer recurs, de la Fiscalia de Manresa-Igualada en els casos més greus d'absentisme escolar.

Anar al contingut