Consell de Coordinació de Podem Catalunya amb Gemma Ubasart a la dreta
Consell de Coordinació de Podem Catalunya amb Gemma Ubasart
Barcelona

Podem es presentarà en solitari el 27-S per "capgirar el tauler polític"

Ubasart veu les eleccions catalanes com una confrontació contra la Catalunya "dels de dalt, de l'austeritat, les retallades i la corrupció, que representa Artur Mas"

RedaccióActualitzat

La secretària general de Podem Catalunya, Gemma Ubasart, ha comparegut aquest diumenge en una roda de premsa per presentar els integrants del Consell Ciutadà Autonòmic. També ha servit perquè Podem Catalunya analitzi els principals reptes que el partit afronta en els pròxims mesos: les eleccions municipals, la coordinació amb els seus representants territorials i les autonòmiques del pròxim 27 de setembre.

Ubasart ha posposat a un debat futur la definició del seu model territorial per a Catalunya i ha insistit que la seva formació concorrerà en solitari a les eleccions catalanes. Segons la seva opinió, "és la manera de capgirar el tauler polític". 

Model autonòmic

Ubasart ha evitat pronunciar-se sobre el model d'Estat lliure en el marc d'un Estat plurinacional que ICV va defensar aquest cap de setmana i s'ha limitat a dir que "si és necessari, s'obrirà un debat sobre l'assumpte".

En tot cas, sí que ha reiterat que la proposta de Podem és una reforma constitucional que parteix de la "premissa" que qualsevol territori de l'estat espanyol ha de poder exercir el dret a l'autodeterminació si els seus ciutadans ho decideixen lliurement.

Ha afirmat que les eleccions catalanes seran una confrontació entre la Catalunya "dels de dalt, de l'austeritat, les retallades i la corrupció, que representa el president català, Artur Mas", amb la de la "gran majoria de la gent que no té comptes a Andorra".

Coordinació dels seus representants

El Consell de Coordinació, que s'encarregarà de dirigir Podem Catalunya, ha assignat aquest diumenge les secretaries tècniques dels seus membres:

Gemma Galdón, integrada en el Consell Ciutadà de Pablo Iglesias, assumirà l'àrea de Programa i Publicacions; Jordi Bonet s'encarregarà de Política Estratègica, Jéssica Albiach de Comunicació, Alba García de Comunicació Interna, Óscar Guardingo de Participació, Marc Lleó d'Organizació i Sonia Ruiz de Formació.

Anar al contingut