Madrid

Pizarro s'atribueix el mèrit d'aturar les opes de Gas Natural i E.ON en la que podria ser la seva última junta d'Endesa

Endesa ha celebrat aquest dimecres la que podria ser l'última junta d'accionistes de Manuel Pizarro. El president de l'elèctrica s'ha atribuït l'èxit d'haver frenat les opes de Gas Natural i d'E.ON, en favor de la d'Enel, més avantatjosa. De fet, avui mateix s'ha aprovat el nomenament de dos nous consellers, proposats per Enel i Acciona.

Actualitzat
Només de començar la junta els accionistes d'Endesa han reconegut la tasca del consell d'administració davant les opes. El president, Manuel Pizarro, ha dit que han aconseguit que es retiressin les ofertes de Gas Natural i E.ON i que ara hi hagi sobre la taula la d'Enel i Acciona, accionistes d'Endesa i que pagaran més que ningú per l'empresa.

Pizarro ha reconegut que ha patit i molt personalment les pressions derivades de les opes, sobretot quan ha estat vigilat suposadament pel servei secret espanyol. Una circumstància que no pot passar a Espanya i que, segons la vicepresidenta, María Teresa Fernández de la Vega, no ha passat. De la Vega ho ha tornat a assegurar després d'assabentar-se de les insinuacions de Pizarro.

Pizarro ha afegit que no s'ha de mirar enrere, però ha demanat més seguretat jurídica, i fins i tot personal, per assegurar-se l'arribada d'inversions estrangeres. Sense fer al·lusions concretes, Pizarro ha assenyalat que la justícia que arriba tard no és justícia i ha destacat la importància de respectar les decisions dels organismes reguladors.

Potser aquesta és l'última junta presidida per Manuel Pizarro. El seu discurs ha sonat en algun moment a acomiadament i ha reiterat que en tot moment ha defensat el patrimoni de l'empresa com si fos el seu propi. Durant la junta d'accionistes, els màxims responsables d'Endesa han presentat el segon benefici més alt de la seva història, prop de 3.000 milions d'euros.
Anar al contingut