"Pigcasso" pintant un quadre
"Pigcasso" pintant un quadre

"Pigcasso": la porqueta pintora que ven els seus quadres per una bona causa

Els quadres s'han venut amb preus entre els 280 i els 2.000 dòlars. Els diners que es recapten es destinen al refugi d'animals on viu.

Actualitzat

Aquesta porqueta va ser salvada de ser sacrificada a un escorxador el maig del 2016 per l'activista animalista Joanne Lefson. Només tenia quatre setmanes, ara pesa 204 quilos i viu en un refugi animal a Ciutat del Cap, a Sud-àfrica.

Joanne Lefson va obrir el Farm Sanctuary SA , que va ser inaugurat oficialment el Dia Mundial de la Granja Animal, el 2 d'octubre de 2016. És l'únic refugi oficialment registrat al continent africà per a animals de granja rescatats. L' objectiu és informar i inspirar canvis positius en el tractament dels animals de granja per part de la societat.

La porqueta "Pigcasso" s'ha convertit en una de les protagonistes del refugi gràcies als seus "dots artístics", que van descobrir mentre buscaven activitats per entretenir-la. Amb tècniques similars a les de l'ensinistrament caní, la van ensenyar a "maniobrar" amb un pinzell gruixut i moure'l per un llenç.

♦Unes vaques del Santuari Gaia juguen a la neu

Joanne ara ven aquestes pintures per recollir diners per al seu refugi animal; alguns les descriuen com a obres d'expressionisme abstracte. Els quadres s'han venut amb preus entre els 280 i els 2.000 dòlars.

 

CBD original 30/11/2017 #pigcasso

A post shared by Pigcasso (@pigcassohoghero) on

A la web de "Pigcasso" expliquen que cada "pigcasso" original es va signar "personalment" amb la punta del nas, i totes les impressions d'edició limitada es venen amb un certificat d'autenticitat. I asseguren que totes les compres són en benefici de Farm Sanctuary SA, per inspirar compassió pels animals de granja.

Anar al contingut