Madrid

Passat l'estiu es convocarà el concurs per escollir quin municipi espanyol acull el cementiri de residus nuclears

El govern central obrirà després de l'estiu el concurs per determinar en quin municipi s'instal·larà un cementiri de residus nuclears. Ho ha anunciat el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, que està convençut que s'hi presentaran moltes candidatures. Sebastián ha afegit que l'objectiu és que l'elecció es faci amb el màxim consens polític i d'acord amb la comunitat autònoma afectada.

Actualitzat
"Després de l'estiu es traurà a concurs i veurem els ajuntaments que desitgen allotjar el magatzem", ha avançat Sebastián, que ha explicat que "en funció de les ofertes que tinguem escollirem el millor emplaçament". Encara que el ministre d'Indústria no ha donat pistes sobre quins pobles podrien optar al concurs, ha pronosticat que "hi haurà molts candidats. Hi haurà una lluita per acollir-lo".

El cementiri de residus nuclears que impulsa l'executiu Zapatero ha de servir per emmagatzemar les tones de combustible gastat de les centrals nuclears espanyoles. Actualment, cadascun dels centres nuclears guarda els seus propis residus a les seves piscines respectives. En total, a Espanya hi ha un total de 3.721 tones de combustible gastat, 378 tones més que fa dos anys, un 11% més.

A tot això, pel que fa a la central nuclear de Garoña, ha confirmat que el 2011 es farà la recàrrega de combustible necessària perquè se'n pugui allargar la vida fins al 2013.
Anar al contingut