Bitcoin, la moneda utilitzada per pagar el ciberatac de WannaCry
Bitcoin, la moneda utilitzada per pagar el ciberatac de WannaCry

Particulars i empreses comencen a pagar el rescat per aturar el ciberatac WannaCry

Empreses i particulars ja han pagat més de 22.000 euros per aturar el ciberatac de WannaCry

RedaccióActualitzat

El ciberatac WannaCry comença a recollir els seus primers fruits. 24 hores després que es fes pública la infecció, que ha atacat companyies com Telefónica i el sistema d'hospitals britànics, ja hi ha un centenar d'empreses i particulars que han pagat el rescat. Han pagat més de 27.700 euros.

WannaCry infecta l'ordinador i encripta arxius aprofitant una vulnerabilitat de Windows. Es calcula que ha afectat milers d'ordinadors de fins a 99 països.

L'atac, conegut com a ransomware perquè demana un rescat pels arxius encriptats, és massiu i no pas dirigit a cap empresa, tot i que algunes que s'han infectat són grans companyies.

El programa maliciós reclama un rescat de 300 dòlars per desencriptar els arxius. S'ha de pagar en la moneda virtual bitcoin. El mateix programa de ransomware refereix a diverses pàgines on es pot fer el pagament.

El moneder que recull els pagament és públic a través de la pàgina BlockChain. N'hi ha quatre com a mínim, que en les últimes hores han rebut 30, 33, 27 i 12 transaccions. Tots junts sumen 17,14 bitcoins. Traduït en euros són 27.700.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut