Barcelona

Paralitzat el concurs per l'electricitat de Barcelona

El Tribunal de Contractes Públics accepta les al·legacions de les grans elèctriques i ha parat el concurs, a l'espera de resoldre el conflicte

RedaccióActualitzat

El Tribunal de Contractes Públics ha suspès de forma cautelar el procés de licitació obert pel govern municipal de Barcelona. El consistori no podrà adjudicar el contracte aquest divendres, tal com tenia previst, després que el tribunal hagi acceptat les al·legacions d'Endesa i Gas Natural, que asseguren que els falta informació i que per això van recórrer el concurs.

El tribunal es dona un termini de tres mesos per resoldre el recurs presentat per les dues elèctriques. Ni Endesa ni Gas Natural s'hi van presentar, perquè, segons elles, les clàusules vinculades al conveni contra la pobresa energètica no són prou clares. I perquè, segons Endesa, els discrimina enfront de les petites empreses.

Al concurs, hi optaven petites empreses, com Factor Energia, Som Energia o Nexus, de l'àmbit de les renovables, comercialitzadores però no productores d'energia, i amb una part molt petita dels contractes de particulars.

Abans d'assabentar-se de la paralització del concurs, Ada Colau coincidia, en un acte, amb diversos alcaldes metropolitans, que ja han anunciat la intenció de seguir els passos de Barcelona i incloure clàusules socials als contractes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut