Afganistan

Panetta adverteix que els EUA estan arribant "al límit de la paciència" amb el Pakistan

El secretari de Defensa nord-americà, Leon Panetta, ha declarat que serà molt difícil aconseguir la pau a l'Afganistan mentre el Pakistan segueixi sent un "refugi de terroristes" i ha advertit que el seu govern està arribant "al límit de la paciència" amb aquest país.

Actualitzat
El secretari de Defensa nord-americà, Leon Panetta, ha declarat que serà molt difícil aconseguir la pau a l'Afganistan mentre el Pakistan segueixi sent un "refugi de terroristes" i ha advertit que el seu govern està arribant "al límit de la paciència" amb aquest país. Panetta ho ha dit en arribar a Kabul en una visita sorpresa.

Segons Panetta, els combatents del grup insurgent afganès Haqqani -afí als talibans -segueixen cometent atacs transfronterers a l'Afganistan des de les seves bases en territori pakistanès. "És molt important que el Pakistan faci els passos necessaris. L'assumpte dels refugis és una preocupació creixent i estem arribant al límit de la nostra paciència".

La visita sorpresa de Panetta a l'Afganistan es produeix 24 hores després que tropes de l'OTAN, presumiblement nord-americanes, van matar aquest dimecres almenys 17 civils, inclosos dones i nens, en un bombardeig aeri al districte de Barak-i-Barak, a la província de Logar, al centre del país. A més, 20 persones van morir en un atemptat suïcida comès per un motorista a prop d'una base de Aliança Atlàntica a Kandahar, al sud del país.

El govern de Karzai ha criticat reiteradament la mort de civils en operacions de l'Aliança Atlàntica, fet que ha fet créixer la impopularitat de la presència del contingent militar estranger, immers en un procés gradual de retirada. Aquest procés va començar el juliol passat i conclourà el 2014, si es compleixen els terminis previstos.
Anar al contingut