Madrid

Opinions diverses entre els partits davant la nova imputació de la infanta Cristina

RedaccióActualitzat

Tant  la Casa del Rei com el govern espanyol han coincidit a demanar respecte per la decisió del jutge Castro de tornar a imputar la infanta Cristina en el "cas Nóos".  De fet, l'única valoració que ha sortit tant de La Zarzuela com de La Moncloa ha estat, textualment, l'expressió "respecte a les decisions judicials". També el PSOE s'ha limitat a dir, per boca del secretari general, Alfredo Pérez Rubalcaba, que "respecta i acata" la decisió.

En canvi, el coordinador general d'Esquerra Unida, Cayo Lara, ha advertit que, si es vol evitar una pèrdua de credibilitat en la justícia, és imprescindible que la fiscalia no presenti recurs contra la decisió. "Espero que no passi perquè la ciutadania ho entendria com un intent de defugir la justícia per part d'una figura de la casa reial, i naturalment amb el suport del govern", ha dit.

Des de les files del PP han demanat celeritat i pensen que es demostra que tots som iguals davant la llei. El president valencià, Alberto Fabra, creu que la imputació és una mala notícia però que cal deixar treballar el jutge. "No és una notícia desitjable, però deixa de manifest que a Espanya tots som iguals. S'ha de deixar treballar la justícia i respectar la presumpció d'innocència", ha comentat.

També des del respecte a la presumpció d'innocència, Convergència i Unió ha remarcat que la imputació no és sinònim de culpabilitat.

Ciutadans, per la seva banda, ha considerat "lògic" que s'imputi la infanta perquè "hi ha prou indicis"; per això ha reclamat a la justícia que vagi ràpid i actuï des del principi de la "igualtat davant la llei".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut