Onada de protestes al Regne Unit contra la visita de Trump

Actualitzat

Diverses protestes s'han estès pel Regne Unit coincidint amb la primera visita del president nord-americà, Donald Trump, que s'allargarà fins aquest diumenge.

S'han organitzat manifestacions en contra de Trump arreu del país, però les principals tenen lloc aquest divendres.

 

Manifestacions en contra de Trump a Londres (Reuters)

 

Pancartes en contra de Trump a Londres (Reuters)

 

Milers de manifestants, sobretot dones, han inundat els carrers centrals de Londres amb xiulets, tambors, paelles i olles.


La policia metropolitana de Londres ha informat que a la Trafalgar Square està pràcticament tota plena:

 

D'altra banda, un globus gegant que retrata Trump com un nen enrabiat i capriciós sobrevola la plaça del Parlament.

Tot i que la gran majoria dels protestants critiquen Trump, alguns l'han defensat. A la plaça del Parlament, hi ha hagut un enfrontament entre els crítics i una desena de persones que animaven i donaven suport al president nord-americà.

Per evitar problemes, Trump no trepitjarà gaire la capital britànica durant la visita i es mantindrà al marge de les manifestacions.

 

Un home sosté una pancarta que dona la benvinguda a Trump (Reuters)

 

La polèmica entrevista al "The Sun"

Trump ha fet un regal enverinat a May en la primera visita al Regne Unit.

Aquest divendres, el tabloide "The Sun" ha publicat una entrevista que li va fer al president nord-americà sobre la primera ministra britànica. En aquesta, Trump diu a May que si tira endavant un Brexit "tou" és probable que no tanqui amb ella un acord comercial.

A més, li adverteix que no està donant als britànics el que van votar. També l'humilia considerant que l'exministre Boris Johnson sí que té el que cal per ser primer ministre del Regne Unit.

Malgrat aquestes paraules, la salutació entre tots dos ha estat educada i cordial. Somriures de la primera ministra que, encara que ha estat menystinguda a casa seva, necessita firmar aquest acord comercial amb els Estats Units:

"Parlarem sobre la relació especial, que és excel·lent, entre el Regne Unit i els Estats Units."

Trump ha ignorat el que va dir al "The Sun" i ha considerat que la relació entre els Estats Units i el Regne Unit és "molt, molt forta" i "molt bona". També ha dit en una roda de premsa amb May que l'únic important és que puguin "comerciar junts".

El president nord-americà ha dit que no va criticar May al tabloide i que aquest mitjà ha difós "fake news". Però l'autor de l'entrevista ho ha negat i li ha recordat que també va publicar els aspectes positius que va dir de May:


ARXIVAT A:
Trump
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut