Campanya per fer número 1 "American Idiot" durant la visita de Trump al Regne Unit

Amb la visita del president nord-americà d'aquest divendres, els britànics preparen protestes i un globus gegant que ridiculitza Trump

Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, visita el Regne Unit on es reunirà aquest divendres amb la primera ministra Theresa May i la reina Elisabet II.

Però serà un viatge polèmic. Molts britànics s'hi oposen. De fet, una enquesta de YouGov d'aquest dimecres apunta que el 77% té una opinió desfavorable cap al president nord-americà i només un 50% creu que la visita s'ha de tirar endavant.

Coincidint amb la visita de Trump, a les xarxes socials s'ha engegat una campanya que vol aconseguir que "American Idiot", de la banda californiana Green Day, sigui la cançó més venuda i reproduïda al Regne Unit.

De moment, els impulsors de la iniciativa ja han aconseguit situar-la al capdamunt de les llistes d'Amazon i Google Play:

 

 

"American Idiot" va ser escrita el 2003 i forma part del setè àlbum homònim de Green Day. Pretenia ser una crítica al govern de George W. Bush, i ara alguns britànics la volen utilitzar per criticar l'actual.


 

Globus gegant ridiculitzant Trump

Des del govern britànic, Nick Hurd ha dit que s'esperen més de 100 protestes per tot el país. Dues grans manifestacions estan previstes a Londres aquest divendres i es creu que hi participaran més de 60.000 persones.

Els manifestants volen fer volar un gran globus amb la forma d'un bebè taronja amb bolquers que caricaturitza Trump. Es coneix com el gegant "Trump Baby" i sobrevolarà el Parlament britànic.

 

 

En un primer moment, es va prohibir que la figura aerostàtica, de més de sis metres, sobrevolés el territori. Però milers de persones van signar una petició i finalment se n'ha aprovat el vol.

Trump evitarà la capital britànica durant la visita i es mantindrà al marge de les manifestacions que s'han organitzat. Però els organitzadors creuen que el seu missatge es farà sentir de totes maneres. Nick Dearden, membre fundador de Stop Trump Coalition, ho explica:

 

"Estic segur que ens dirà què en pensa a Twitter. Però no em preocupa tant la seva opinió. El que m'importa és que els qui estan a primera línia protestant en contra d'ell a Amèrica sentin que tenen suport arreu del món. També que el nostre govern no pensi que és acceptable normalitzar i legitimar la manera com Trump parla i el tipus de coses que fa."

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Theresa MayRegne Unit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut