Mapa d'avisos d'Europa. Font: meteoalarm

Onada de calor al sud-est d'Europa

Dotze països d'Europa tenen activats avisos per calor, però en nivell vermell en què la situació és molt perillosa i amb risc per a les persones, en trobem quatre: Croàcia, Hongria, Sèrbia i Itàlia.

Néstor GómezActualitzat
Una segona onada de calor està afectant tot el sud-est del continent Europeu. Una massa d'aire molt càlid ha arrencat d'Algèria, creuat Itàlia fins abraçar tota la conca del Danubi.

Dotze països d'Europa tenen activats avisos per calor, tots els situats a prop del Mediterrani. En nivell vermell, és a dir, situació molt perillosa i amb risc per a les persones, en trobem tres països: Croàcia, Hongria i Sèrbia.

Les temperatures màximes de dilluns van arribar als 40 graus a les poblacions de: Ruse a Bulgària, Sigonella a Itàlia i Mostar a Bòsnia.

Un dels països afectats per l'onada de calor és Itàlia. Ahir les regions Basilicata, Calàbria, Púglia i Sicília es trobaven en nivell vermell, amb temperatures que van tocar els 40 graus a Sigonella, 39 a Grottaglie i 37 a Lecce i Catània.

Per dimarts i dimecres l'avís de calor es troba en nivell taronja a Basilicata, Calàbria, Púglia i Sicília i en nivell groc la resta de la meitat sud del país.

Aquesta situació de forta calor a Europa es mantindrà fins divendres, si bé a mesura que avanci la setmana s'anirà desplaçant més cap al sud. De fet, de cara a diumenge l'onada de calor ja haurà marxat del tot.

Si voleu informació més detallada dels diferents països europeus amb avisos, la podeu consultar a l'enllaç de METEOALARM.

Anar al contingut