Josep Oliu, president de Banc Sabadell. (Foto: ACN)
Oliu admet l'efecte que té el llindar dels 100.000 euros. (Foto: ACN)
Barcelona

Oliu demana "desdramatitzar" la taxa als dipòsits de més de 100.000 euros a Xipre

El president de Banc Sabadell recorda que només estan garantits els dipòsits de fins a 100.000 euros. També considera, però, no hi ha risc de contagi de la via xipriota a Espanya, perquè ja s'han fet els deures.

RedaccióActualitzat
El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, creu que no ha de sorprendre la taxa als dipòsits de més 100.000 euros inclosa al rescat de Xipre. Oliu ha demanat "desdramatitzar" aquesta quitança i ha argumentat que només estan garantits pel Fons de Garantia de Dipòsits les imposicions per sota d'aquest llindar. "No es trenca cap norma amb la solució inclosa en el rescat de Xipre", ha remarcat.

El dirigent de l'entitat financera vallesana ha afirmat, en una trobada amb la premsa prèvia a la junta anual d'accionistes d'aquest dimarts, que el límit de 100.000 euros "és molt sagrat des del punt de vista de la psicologia popular". Ara bé, a partir d'aquí, ha afegit, cal entendre les característiques específiques de Xipre, que no es poden comprar amb la resta de països de la UE.

En aquest sentit, Oliu ha pronosticat que el cas de Xipre, que durant anys ha funcionat com un paradís fiscal, "quedarà com una situació especial però sense conseqüències per a l'economia europea" i no passarà de l'anècdota.

Després d'advertir que cap país pot garantir el 100% dels seus dipòsits, Oliu també s'ha mostrat convençut que el cas de Xipre no contagiarà a Espanya, perquè ha fet els deures i ha reestructurat el sistema financer. El que ha passat a Xipre "no és extrapolable" a Espanya, ha conclòs el mateix dia que el president de l'Eurogrup ha alarmat les borses amb l'afirmació que la via xipriota es podria repetir en altres països amb problemes financeres. Segons Oliu, amb la reforma bancària, Espanya té un dels sector financers "millor capitalitzats d'Europa".
Anar al contingut