Washington

Obama visitarà Espanya entre el 9 i l'11 de juliol

El president nord-americà haurà assistit els dos dies abans a la cimera de l'OTAN, que es farà a Varsòvia

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, vindrà a Espanya aquest estiu. Segons ha informat la Casa Blanca, el president nord-americà farà una gira oficial per Europa entre el 7 i l'11 de juliol. En concret, Barack Obama assistirà del 7 al 9 de juliol a la cimera de l'OTAN que es farà a Varsòvia, a Polònia, i aprofitarà l'estada a Europa per visitar Espanya del 9 a l'11. Mariano Rajoy el rebrà com a president en funcions. Encara no se sap l'agenda definitiva del viatge, però fonts diplomàtiques informen que el president nord-americà anirà a Madrid i Sevilla.

 

 

Es tractarà del primer desplaçament oficial d'Obama a Espanya des que va arribar al poder el 2009. De fet fa 15 anys que cap president dels Estats Units ha vingut a Espanya en visita oficial.

En un comunicat, el Ministeri d'Exteriors diu que la visita "s'emmarca en les excel·lents relacions bilaterals en tots els àmbits entre els Estats Units i Espanya", i apunta que el viatge respon a una invitació del rei, que mantindrà una reunió amb Obama.

Des de la Casa Blanca s'ha anunciat la visita d'Obama a Espanya, "un important aliat de l'OTAN", segons assenyala un comunicat, que afegeix que l'estada del president nord-americà servirà per consolidar "la cooperació en seguretat i la forta relació política i econòmica."

L'abril passat, el cap de la diplomàcia espanyola, José Manuel García-Margallo, va explicar als periodistes a Washington que Obama havia ajornat el seu viatge a l'espera de la formació d'un nou govern. García-Margallo ha dit ara que el viatge a Espanya del president dels Estats Units suposa la "culminació d'un procés de normalització" d'unes relacions diplomàtiques que quan el PP va arribar al govern "estaven seriosament deteriorades."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut