Barcelona

Nou de cada deu famílies ateses per la Creu Roja estan mal alimentades

En un 22% dels casos, la inseguretat alimentària és severa i els infants arriben a passar gana, segons un informe de l'organització humanitària

RedaccióActualitzat

Nou de cada deu famílies amb fills ateses per la Creu Roja a Catalunya tenen inseguretat alimentària, és a dir, tenen dificultats socials i econòmiques tant de qualitat com de quantitat per alimentar-se. I sis de cada deu d'aquestes deu famílies no poden oferir als seus fills una dieta adequada, segons el VIII Observatori de la Vulnerabilitat, que avui ha presentat l'organització humanitària.

L'informe, titulat "L'accés de la infància a l'alimentació saludable", recull una enquesta dels usuaris de programes socials d'ajuda de la Creu Roja. Gairebé la meitat dels usuaris (un 48%) sobreviu gràcies a aliments donats per ONGs, família o amics. Del total de famílies que tenen dificultat per accedir a aliments saludables, un 29,5% tenen inseguretat alimentària lleu (quan els ajustos pressupostaris afecten la qualitat de la dieta); un 40,7%, moderada (quan afecta qualitat i quantitat d'aliments dels adults), i un 21,7%, severa (quan afecta també els nens).

Més de la meitat de les famílies enquestades tenen uns ingressos d'entre 300 i 500 euros mensuals, un 12% no tenen cap ingrés i un 16% confessen que no poden donar un esmorzar als seus fills.

El president de Creu Roja de Catalunya, Josep Marquès, ha qualificat d'"estremidor" el resultat de l'estudi. Marquès ha destacat durant la presentació de l'informe que el govern ha fet "un esforç" en les beques menjador aquest any i ha homogeneïtzat les formes d'accessos, "de manera que s'han reduït les necessitats", encara que un 50,8% dels nens d'aquestes famílies fan el seu principal àpat diari al col·legi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut