"Nosaltres dos", de Xavier Bosch, el llibre més venut d'aquest Sant Jordi

"Rosa de cendra", de Pilar Rahola, ha quedat en segon lloc seguit d'"Un home cau", de Jordi Basté i Marc Artigau. En castellà, el més venut ha estat "Patria", de Fernando Aramburu

RedaccióActualitzat

És un clàssic destacar els llibres més venuts, tot i que els llibreters insisteixen que el volum de vendes que representen és molt petit: representen un 8% com a màxim. Però sempre és indicatiu dels gustos dels lectors.

Aquest any, el llibre de ficció en català més venut ha estat "Nosaltres dos", de Xavier Bosch. Bosch fa triplet, perquè és la tercera vegada que encapçala aquest rànquing. El segueix "Rosa de cendra", de Pilar Rahola, premi Ramon Llull. En tercer lloc, "Un home cau", de Jordi Basté i Marc Artigau.

En el camp de la no-ficció en català, el llibre més venut ha estat el de Carles Capdevila, "La vida que aprenc". El segueix "Taula i barra", de Quim Monzó. En tercer lloc, "Només seran quatre gotes", de Mònica Usart.

 

Pel que fa als de ficció en castellà, encapçala el rànquing de més venuts "Patria", de Fernando Aramburu. El segueix "Tierra de campos", de David Trueba. En tercer lloc, "El monarca de las sombras", de Javier Cercas.

 

Entre els llibres de no-ficció en castellà, el més venut ha estat "50 palos", de Pau Donés. En segon lloc, "Hijos del Nilo", de Xavier Aldekoa. En tercer lloc, "La magia del orden", de Marie Kondo.

 

"La llegenda de Sant Jordi", d'Emma Martínez, ha estat el més venut dels llibres infantils i juvenils en català, seguit de "De quin color és un petó?", de Rocio Bonilla.

En castellà: "La máscara del troll", d'El Rubius, seguit de "Guinness World Records 2017".

Com es fa el rànquing

El Gremi de Llibreters de Catalunya confecciona el rànquing utilitzant les dades de Libridata dels dies anteriors a Sant Jordi, un sistema automatitzat que obté dades de vendes de 156 punts de venda a Catalunya, entre llibreries independents i cadenes de llibreries, i també a partir d'una mostra representativa de llibreries del país que es fa el mateix dia de Sant Jordi.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut