Barcelona

Normalitzada la situació a les línies de rodalies de Renfe

La situació a les línies de rodalies de Renfe s'ha normalitzat aquest matí. Des de l'atenció a l'usuari de la companyia s'assegura que ja hi ha trens a totes les línies que des de diumenge tenien restriccions. La represa de tots els serveis ha estat possible després que s'han pogut resoldre els problemes informàtics provocats per la caiguda, diumenge, d'un cable d'alta tensió.

Actualitzat
Renfe mantenia fins ahir a la nit que encara hi havia problemes en els sistemes informàtics, avariats després que diumenge una màquina de les obres de l'AVE va trencar un cable d'alta tensió a prop de l'estació de Can Tunis. Des de diumenge al migdia les línies C-2 sud, que enllaça Barcelona amb Sant Vicenç i Vilanova i la Geltrú, la C-7, Martorell-Barcelona i els trens entre Mataró i Molins de Rei han tingut restriccions. Els passatgers que des de diumenge al migdia havien de fer el trajecte entre l'estació de Sants i l'aeroport del Prat ho havien de fer amb autobusos.

Aquesta situació ha causat moltes molèsties als usuaris i, arran dels incidents, la Generalitat ha demanat que, quan hi hagi problemes en el servei, s'informi millor els usuaris. També ha exigit explicacions al Ministeri de Foment per les constants incidències com la de diumenge, que provoquen les obres del tren d'alta velocitat. 

Per la seva part, Renfe ha anunciat que estudiarà si interposa una reclamació a l'empresa responsable de les obres de l'AVE per danys i perjudicis. Es calcula que les restriccions en la circulació de trens han afectat fins ara 50.000 usuaris del servei de rodalies. 
Anar al contingut