Un pacient d'ictus escolta les explicacions de la doctora a l'hospital
Un pacient d'ictus escolta les explicacions de la doctora a l'hospital
Barcelona

Neuròlegs experts en ictus atendran les 24 hores del dia dubtes de 15 hospitals de tot Catalunya

Salut millora l'atenció de l'ictus amb un servei d'urgències especialitzat "online" que donarà resposta als dubtes que li arribin de 15 hospitals. Els centres estaran connectats les 24 hores del dia, a través de videoconferència, amb un neuròleg expert que ajudarà els metges a decidir el tractament.

RedaccióActualitzat
Salut millora l'atenció de l'ictus amb un servei d'urgències especialitzat "online" que donarà resposta als dubtes que li arribin de 15 hospitals de tot Catalunya. Els centres estaran connectats les 24 hores del dia i tots els dies de la setmana, a través de videoconferència, amb un neuròleg expert en ictus que ajudarà els metges a decidir el tractament que ha de rebre el pacient.

Tot plegat per guanyar en rapidesa a l'hora de prendre decisions i per evitar trasllats innecessaris. I és que els metges calculen que 4 hores i mitja és el màxim per poder actuar amb èxit davant un cas d'ictus. El neuròleg vascular de guàrdia podrà veure el pacient per videoconferència i totes les proves que se li hagin fet.

Els nou hospitals comarcals del programa Teleictus 2.0 són els de Vic (Osona), Granollers (Vallès Oriental), Mataró (Maresme), Figueres (Alt Empordà), Palamós (Baix Empordà), Igualada (Anoia), Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), Garraf  i Tremp (Pallars Jussà). També hi estaran connectats sis hospitals -Vall d'Hebron, Germans Trias i Pujol, Bellvitge, Doctor Josep Trueta, Arnau Vilanova i Althaia Manresa-. que compten amb especialistes i que podran atendre també les consultes procedents dels hospitals comarcals.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha explicat que amb aquest sistema "en lloc de desplaçar el malalt desplacem el coneixement".
Anar al contingut