La Haia

Naomi Campbell reconeix que Charles Taylor li va regalar diamants possiblement d'origen clandestí

La model Naomi Campbell ha reconegut que va rebre com a regal diamants en brut, sospitosos de ser clandestins, de representants de l'expresident de Libèria Charles Taylor en una trobada a Sud-àfrica el 1997. Campbell declara davant el Tribunal Especial per a Sierra Leone, a la Haia, en el procés obert per crims de guerra contra l'exdirigent liberià.

Actualitzat
A Campbell no se l'acusa de res, però el seu testimoni seria una prova que l'expresident traficava amb els anomenats "diamants de sang", diamants en brut obtinguts en zona de guerra mitjançant l'ús generalment d'esclaus i que han servit per finançar conflictes armats, sobretot a l'Àfrica, durant els anys 90 del segle passat i la primera dècada de l'actual.

Naomi Campbell ha declarat que va rebre una bossa amb alguns diamants. "Eren unes pedres molt petites i brutes", i ha assegurat que en desconeixia la procedència. A més, ha afegit que aquell mateix dia va fer arribar els diamants a la Fundació Nelson Mandela.

Charles Taylor els hauria utilitzat per vendre'ls a canvi d'armes per finançar la guerra de Sierra Leone. La model els va rebre en un sopar organitzat per Nelson Mandela. En una entrevista prèvia, la model ho havia negat, però l'actriu Mia Farrow, que era a la mateixa recepció, assegurava el contrari.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut