Sant Joan Despí

Munté assegura que la Generalitat fa "tot el possible" per garantir l'assistència als grans dependents

En una entrevista al "Telenotícies vespre", la consellera de Benestar Social i Família ha explicat que el 80% del cost de la dependència que assumeix la Generalitat suposa "un sobreesforç ingent" i ha destacat que més de tres quartes parts del pressupost del seu departament "s'adrecen a dependència".

RedaccióActualitzat

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha assegurat que el seu departament fa tots els esforços possibles per garantir l'assistència als grans dependents, tenint en compte el moment econòmic i les reformes de la llei imposades des del govern espanyol.

En una entrevista al "Telenotícies vespre" d'aquest dijous, Munté ha insistit que la Generalitat fa "tot el possible" i ha explicat que el 80% del cost de la dependència que assumeix la Generalitat suposa "un sobreesforç ingent". La consellera ha destacat que més de tres quartes parts del pressupost del seu departament "s'adrecen a dependència". Munté també ha aclarit que, en el cas de les persones que encara són en llistes d'espera, "no vol dir que les persones estiguin desateses" i ha apuntat que reben "ajudes tècniques i ajudes econòmiques".

Per Munté, la llei de dependència va ser "una fita històrica", però hauria d'haver arribat "acompanyada d'un finançament suficient" i "un estudi de costos previ". En no ser així, el que ha succeït, en la seva opinió, és que llei ha "generat unes enormes expectatives que després són frustracions" i, tot plegat, ha acabat suposant "patiment per a les famílies".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut