París

Moratinos enviarà una missió diplomàtica urgent a l'Àfrica per aturar el flux d'immigrants a les Canàries

El ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, ha anunciat aquesta tarda des de l'ambaixada espanyola a París que enviarà una "missió diplomàtica urgent" a diversos països africans per intentar aturar el flux d'immigrants que arriben a les illes Canàries. La missió, que sortirà aquesta setmana, anirà entre altres països al Senegal, Mali, Guinea Bissau i Guinea Conakry. Es tracta, segons Moratinos, de trobar "decisions específiques".

Actualitzat

El ministre espanyol, que ha anat a París per assistir a la seu de la Unesco a l'entrega del premi de la pau Hufuet Boigny al president del Senegal, ha aprofitat l'avinentesa per entregar una carta del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, als presidents de Mali, Guinea Bissau i el Senegal, en què els explica "la situació de les Canàries i la voluntat de treballar des de l'origen del problema" per posar fi al desembarcament d'immigrants provinents de l'Àfrica subsahariana.

El cap de la diplomàcia espanyola ha fet arribar als dirigents africans "la preocupació" del govern per la situació actual i "el dramatisme" d'un problema que afecta la vida de centenars de subsaharians i que és necessari regular.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut