París

Mor Jacques Verges, "l'Advocat del Terror"

L'advocat francès Jacques Verges ha mort als 88 anys al seu pis de París. "L'Advocat del Terror" va defensar personatges com Klaus Barbie, Slobodan Milosevic o Ilich Ramírez Sánchez, més conegut com Carlos, «el Xacal».

RedaccióActualitzat
El controvertit advocat francès Jacques Verges ha mort als 88 anys al seu pis de París, segons ha confirmat a l'emissora RFI la seva editora. Verges ha passat a la història amb el sobrenom de "l'Advocat del Terror" perquè a la seva llista de clients hi consten noms com el de Klaus Barbie, que va ser un alt càrrec de la Gestapo i les SS, o el de Slobodan Milosevic, expresident de l'antiga Iugoslàvia.

També va defensar Ilich Ramírez Sánchez, més conegut com Carlos, «el Xacal», el conegut terrorista veneçolà que va ser membre de l'FPLP i va acabar creant un grup propi i que encara compleix una pena de cadena perpètua a França.

Verges, que va néixer a Tailàndia, va ser membre del Partit Comunista Francès i va arribar a tenir amistat amb el dictador Pol Pot, considerat responsable del genocidi que va costar la vida a més de dos milions de persones a Cambodja als anys setanta.

Jacques Verges sempre es va justificar afirmant que es limitava a fer la seva feina com a advocat, però les veus crítiques l'han acusat de tenir les mans tan tacades com els seus clients.
Anar al contingut