Mor el modista francès Hubert de Givenchy, tota una llegenda de l'alta costura

La seva gran musa va ser Audrey Herpburn, però també va vestir Elizabet Taylor, Jacqueline Kennedy i Grace Kelly

Actualitzat

El dissenyador francès Hubert de Givenchy, tota una llegenda de l'alta costura, ha mort als 91 anys, segons ha informat el seu company, el també dissenyador Philippe Venet.

La primera desfilada la va fer el 1952. Des de llavors i durant mig segle la firma va ser tot un símbol d'elegància, luxe i també de modernitat.

Givenchy va ser el modista de qui es convertiria en la seva musa, i també amiga, Audrey Herpburn. L'actriu, enamorada dels seus dissenys, portava models de Givenchy en alguns dels films més icònics que va protagonitzar, com ara Sabrina i, sobretot, "Esmorzar amb diamants", on portava un vestit negre, pura creació Givenchy, que quedaria fixat en la retina de tots els cinèfils del món.

Altres dones famoses que van dur vestits seus van ser Elizabet Taylor, Jacqueline Kennedy i Grace Kelly.  Al llarg de la seva trajectòria va destacar per l'elegància de les seves creacions, que el convertirien en un dels dissenyadors més exitosos de la dècada dels 50, i en símbol de l'elegància parisenca durant més de mig segle. 

 

 

El 1988, el seu competidor Louis Vuitton va comprar la marca, si bé la va continuar dirigint fins al 1996, quan es va retirar definitivament i ha continuat sent un dels emblemes de la moda francesa.

Admirador del modista basc Balenciaga, va impulsar la construcció d'un museu dedicat a la seva obra, i la fundació corresponent.  Entre els guardons que li va concedir el govern espanyol hi ha l'Orde de les Arts i les Lletres, el 2011, i uns anys abans, la Gran Creu de l'Ordr d'Isabel la Catòlica.

La nota en què s'ha donat la notícia assenyala que el modista va morir dissabte passat mentre dormia, i que els nebots i els seus fills comparteixen el dolor per la seva pèrdua.  El funeral es farà en la més estricta intimitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut