Madrid

Mor el "cantaor" Enrique Morente als 67 anys després de les complicacions arran d'una operació

El "cantaor" Enrique Morente ha mort aquest dilluns a Madrid als 67 anys, segons han informat fonts de la SGAE. Morente, que es trobava en estat de mort cerebral des d'aquest diumenge, ha mort després de les complicacions ocasionades per una operació d'úlcera. El "cantaor" va ser intervingut el 4 de desembre. Morente, nascut a Granada, ha estat un dels grans renovadors del flamenc.

Actualitzat
Nascut el dia de Nadal del 1942 a Granada, Enrique Morente ha estat un dels grans renovadors del flamenc i el primer "cantaor" que va rebre el Premi Nacional de Música que atorga el Ministeri de Cultura el 1994. Morente estava casat amb la bailaora Aurora Carbonell i tenia tres filles, una de les quals és la cantant Estrella Morente.

El "cantaor" va viure des de molt petit la seva passió pel flamenc, que va plasmar en els seus primers treballs: "Cante flamenco", del 1967 amb el guitarrista Félix de Utrera i "Cantes antiguos del flamenco", del 1968, i que va fer amb Niño Ricardo.

A Enrique Morente se'l considera un dels grans renovadors del flamenc pel seu afany per experimentar i fusionar el flamenc amb altres músiques, com ara la cubana i l'africana, cosa que es va poder veuren en el seu espectacle "África, Cuba, Cai", del 2002.

L'artista va adaptar poemes de grans de la literatura espanyola, com ara Federico García Lorca, Antonio Machado o Miguel Hernández, entre d'altres, que es van convertir en una constant de les seves lletres.

A més del Premi Nacional de Música del Ministeri de Cultura, Enrique Morente, va rebre altres distincions com ara la Medalla d'Andalusia el 2005 o la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts el 2006. El "cantaor", que aquest Nadal hauria fet 68 anys, estava treballant en el disc "El barbero de Picasso" en homenatge al pintor malagueny.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut