Luis Mariñas, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Luis Mariñas ha mort als 63 anys. (Foto: EFE)
Madrid

Mor als 63 anys el periodista Luis Mariñas

El periodista Luis Mariñas ha mort aquest dilluns al seu domicili madrileny als 63 anys. Així ho han confirmat fonts de l'Organisme Públic Ports de l'Estat, on Mariñas era cap de l'àrea de Comunicació. El periodista va estar vinculat a TVE -on va treballar durant 20 anys- i a Telecinco -on va rebre la tasca d'engegar els programes informatius. També va ser col·laborador de diaris i ràdios i va rebre alguns reconeixements.

Actualitzat
Luis Mariñas va treballar durant dues dècades a Televisió Espanyola. Va començar el 1969, amb 19 anys, la seva carrera professional al centre territorial de Galícia, i, entre el 1971 i el 1976 en va ser el director. L'any 1977, Mariñas s'incorpora a TVE a Madrid, on va dirigir els programes "19 províncies" i l'"Informatiu 1".

El 1981 abandona la cadena pública per exercir d'assessor del ministre per a les Relacions amb les Corts i la secretaria del govern, Virgilio Zapatero. Més tard, torna a TVE per assumir la direcció i la presentació de la primera edició de l'informatiu, tasca que va deixar després per engegar els informatius de Telecinco.

La seva etapa a les televisions privades -on va dirigir programes d'entrevistes i debats- acabarà el 1998, quan retorna de nou i després d'un segon parèntesi a TVE.

Luis Mariñas va moderar el segon debat televisiu entre Felipe González i José Maria Aznar i va col·laborar amb nombrosos diaris i algun programa de ràdio. La seva trajectòria professional també el va portar a Telemadrid i Canal Sur i li va fer guanyar premis com ara el de l'Agrupació de Telespectadors i Radiooients, l'Antena d'Or o el Micròfon d'Or, entre d'altres.
Anar al contingut