Madrid

Montoro sobre Catalunya: "Els proveïdors cobren; és l'avantatge d'estar a Espanya"

El ministre d'Hisenda en funcions aprofita la presentació del FLA del tercer trimestre per criticar la "inestabilitat política" a Catalunya

RedaccióActualitzat

El ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, ha dit que la "inestabilitat política" que hi ha a Catalunya ha impedit aprovar els pressupostos, però ha relativitzat la situació perquè els proveïdors cobren.  Montoro ho ha dit just després d'anunciar el FLA del tercer trimestre, que en el cas de Catalunya suposarà un total de 980 milions d'euros:

"El que vam tenir ahir va ser un exercici d'inestabilitat política. Un exercici derivat d'uns socis que no són fiables, això és el que estem veient. Si les administracions estan funcionant, estan obertes, els proveïdors cobren dins de termini, la cosa no és tan arriscada, no és tan negativa, en termes d'ells. Però bé, són els avantatges d'estar a Espanya."

8.816 milions per a les autonomies el tercer trimestre

Montoro ha presentat els acords de la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics, que han fixat que les autonomies rebran 8.816 milions d'euros el tercer trimestre, 3.443,9 corresponents al FLA, i 5.372,9 milions per finançar el dèficit autonòmic.

Els 3.443,9 del FLA suposen una reducció considerable dels dels trimestres anteriors: el primer van ser 6.113,6 milions i el segon 5.062,7 milions. Segons les dades facilitades per Hisenda, a Catalunya s'han estalviat 1.026,58 milions en el que portem d'any amb els mecanismes extraordinaris de liquidesa, la xifra més alta, de llarg, entre les autonomies.

En total, aquest estalvi es calcula que ha estat de 2.908,88 milions en el conjunt d'autonomies. Montoro també ha aprofitat per assegurar que el FLA continuarà mentre es mantingui "aquesta situació excepcional", és a dir, mentre tinguin dèficit i fins que "la classificació de solvència de les autonomies sigui alta."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut