Madrid

Montoro diu que cal "renunciar" als serveis públics no finançables perquè són "un llast" per al futur

El titular d'Hisenda i Administracions Públiques ho ha assegurat al Congrés dels Diputats, que ha de convalidar avui les mesures d'ajust econòmic aprovades divendres pel Consell de Ministres, entre elles la pujada de l'IVA, la retallada de la prestació d'atur i d'una paga dels funcionaris.

RedaccióActualitzat
El Ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha demanat el suport i la responsabilitat dels grups polítics per tirar endavant les noves mesures per retallar els números vermells de l'Estat. Montoro ha advertit que cal "renunciar" als serveis públics que no són finançables per tenir futur. "Ens convé renunciar al que no és finançable si volem aconseguir factors d'èxit". També cal, ha afegit "explicar sense subterfugis que el que no es pot pagar és ineludible treure-ho, perquè és un llast per a les possibilitats de benestar dels ciutadans".

Segons Montoro, "els serveis públics depenen del nivell de renda i ocupació del país i del nombre de persones que treballen i paguen impostos" i "no tot és positiu ni hi cap tot, en els serveis públics". És per això que considera que cal dir "clarament" que finançar la despesa pública amb dèficit i deute és portar-la al "fracàs".

El titular d'Administracions Públiques ho ha assegurat al Congrés dels Diputats, que ha convalidat les mesures d'ajust econòmic aprovades divendres pel consell de ministres, entre elles la pujada de l'IVA, la retallada de la prestació d'atur i d'una paga dels funcionaris.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut