Montoro somrient durant la clausura de l'escola d'estiu del PP que es fa a Gandia (Foto: EFE)
Montoro somrient durant la clausura de l'escola d'estiu del PP (Foto: EFE)
Gandia

Montoro adverteix que cal seguir reformant i nega que la societat sigui ara més socialment desigual

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, diu que calen més esforços per sortir de la crisi i nega que les mesures empreses afectin la cohesió del país o facin una societat més desequilibrada socialment.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol no té previst aparcar les tisores en els pròxims mesos. Ho ha assegurat el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que ha dit que per sortir de la crisi cal seguir reformant.

El ministre ha valorat "l'esforç que tothom està fent a Espanya" per superar l'actual situació econòmica però ha advertit que ningú s'enganyi, que "no hem arribat ni a una meta volant" i que, per això, continuaran amb la política d'ajust. L'objectiu és la recuperació, però també salvaguardar la cohesió social, segons les paraules de Montoro a l'escola d'estiu que el PP fa a Gandia.

Montoro ha negat que les mesures empreses afectin la cohesió del país o facin una societat més desequilibrada socialment i ha assegurat que aquest és el discurs que convé "als qui van perdre les eleccions".

Recentralització

A la mateixa hora en què desenes de milers de persones prenien Madrid per protestar contra les retallades i reclamar poder opinar sobre la política econòmica del govern mitjançant un referèndum, Montoro afirmava que la reforma del sector públic és "fonamental" per equilibrar els comptes públics, eliminar el dèficit de les seves administracions i continuar creixent.

En aquest sentit, ha insistit que s'han d'evitar duplicitats i ha advocat perquè una administració suposi una competència. Montoro ha apuntat que la Llei de Bases de Règim local "entrarà en la definició de les competències de totes les administracions públiques".

A pesar d'aquest full de ruta recentralitzador, Montoro ha defensat l'Estat de les autonomies i ha assenyalat que "no és temps de recuperar models del passat, sinó demostrar que el model de les autonomies és governable".

Europa és el camí

El ministre ha defensat que Europa és el camí de sortida de la crisi malgrat que moltes vegades, reconeix, el missatge que arriba des de Brussel·les és de sacrifici i reculada econòmica i social.

Assegura que l'euro proporciona "estabilitat" i que "la integració econòmica obrirà el període de pau, respecte i llibertat més llarg de la història europea".

Anar al contingut