Madrid

Milers de motoristes es concentren a Madrid per exigir la supressió dels guarda-rails actuals

El soroll eixordador de milers de motos de totes les cilindrades s'ha fet sentir aquest dissabte al centre de Madrid. Era la manera de demanar la substitució dels guarda-rails que hi ha actualment a les carreteres per d'altres "que no matin ni mutilin", per fer servir paraules d'un dels organitzadors de la protesta. La manifestació, organitzada per internet per tots els motoclubs d'Espanya, ha consistit en una desfilada de dues hores pel centre de la ciutat i ha acabat amb la lectura d'un manifest. Els convocants han denunciat que, l'any 2005, 700 motoristes van morir i gairebé 10.000 van quedar ferits de gravetat després d'impactar contra un guarda-rail.

Actualitzat

La intensa pluja que queia a Madrid no ha impedit la marxa dels motoristes, que s'han concentrat al voltant de l'estadi Santiago Bernabéu. Després de fer un minut de silenci, s'han desplaçat cap a la plaça de Neptú i des d'allà cap al Congrés, on han fet sonar el clàxon dels vehicles.

Un dels motoristes ha dipositat a l'entrada de l'edifici un ram de roses vermelles i una carta adreçada als diputats, en la qual recorden que altres països de la Unió Europea "han posat en marxa sistemes de contenció menys agressius" en comptes dels actuals guarda-rails, que són "trampes mortals a les carreteres". El Congrés va aprovar per unanimitat el febrer passat una moció que instava el govern a accelerar l'adequació de les barreres de seguretat metàl·liques que hi ha a la xarxa viària.

700 morts l'any 2005

Segons les dades dels convocants, durant l'any passat 700 motoristes van perdre la vida i 9.876 van quedar ferits de gravetat després de xocar amb una de les tanques existents. També han explicat que només un de cada deu motoristes que impacta contra un guarda-rail en surt ferit lleu, i perquè sigui així ha de circular a una velocitat inferior als 29 quilòmetres per hora.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut