Kunduz

Metges sense Fronteres demana una comissió d'investigació internacional per l'atac aeri al seu hospital de Kunduz

Barack Obama ha trucat a l'ONG per disculpar-se pel bombardeig

RedActualitzat

L'organització humanitària Metges sense Fronteres ha demanat una comissió d'investigació internacional sobre el bombardeig nord-americà contra el seu hospital a la ciutat afganesa de Kunduz, que va provocar 22 morts. L'ONG denuncia que l'atac viola la Convenció de Ginebra.

"Avui diem prou, fins i tot a la guerra hi ha normes. A Kunduz, els nostres pacients es van cremar als seus llits, els nostres metges, infermeres i altres membres del personal eren assassinats mentre treballaven. Els nostres companys s'havien d'operar els uns als altres. Això no és només un atac al nostre hospital. És un atac a la Convenció de Ginebra."

"Demanem al president Obama que permeti aquesta comissió d'investigació. Això enviaria l'important missatge que el govern dels Estats Units es compromet i respecta les lleis humanitàries internacionals i les normes de la guerra."

MSF està en contacte amb els 76 països que van firmar la Convenció de Ginebra, que recull la creació de les comissions internacionals. Per crear-la, necessita almenys que un dels països signants doni suport a la seva petició de formar la comissió.

Metges sense Fronteres va decidir diumenge evacuar tot el seu personal de Kunduz. A més, va anunciar que l'hospital no tornarà a funcionar i que els pacients havien estat traslladats a altres centres del sud del país.

Obama truca a MSF per demanar-los perdó per l'atac

El president nord-americà, Barack Obama, ha trucat aquest dimecres a la presidenta de Metges sense Fronteres per disculpar-se pel bombardeig dels Estats Units a l'hospital d'aquesta ONG a Kunduz, a l'Afganistan.

Segons ha explicat el portaveu de la Casa Blanca, Obama ha garantit que la investigació que el Departament de Defensa està fent sobre l'atac serà transparent i objectiva.

Una promesa insuficient per a Metges sense Fronteres. L'ONG ha dit que esperarà el dictamen d'aquesta comissió per decidir si presenta càrrecs per crims de guerra contra l'exèrcit nord-americà.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut