Espanya

Metges del Món inicia una campanya contra l'exclusió sanitària d'immigrants

Han llançat un vídeo per promoure l'objecció a l'exclusió sanitària dels immigrants en situació irregular.

RedaccióActualitzat
Metges del Món ha posat en marxa una campanya anomenada "Dret a curar" per mostrar la seva objecció contra l'exclusió sanitària de persones immigrants en situació irregular, que entra en vigor l'1 de setembre amb la reforma sanitària.

La campanya, que està encapçalada per metges de família, ha fet un vídeo on anima els professionals de la salut a plantar-se davant del decret del govern. Al vídeo apareixen sis professionals sanitaris fent diversos juraments amb una mà alçada, però a l'altra, que la tenen amagada, tenen els dits creuats com a mostra que ho estan jurant en va. Aquest detall, però, no es veu fins al final del vídeo.

Cal destacar, però, que el govern de la Generalitat no aplicarà aquest decret, i per tant tots els immigrants continuaran rebent assistència. A més, la seva campanya en línia, www.derechoacurar.org, també recaptarà el suport de la ciutadania a l'objecció sanitària contra el decret de la llei de la reforma sanitària.

La iniciativa de Metges del Món se suma al projecte de la Societat Espanyola de Medicina de Família per lluitar contra l'exclusió dels immigrants. La iniciativa ja té més de 1.300 objectors.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut