Imatge d'un farcell de roba usada en un centre de recollida.
Imatge d'un farcell de roba usada en un centre de recollida.
Barcelona

Més de 500 tones de roba usada recollida en dos anys

L'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Fundació Formació i Treball, ha fet 13.000 recollides domiciliàries des de l'entrada en funcionament del servei

RedaccióActualitzat

El servei de recollida de roba usada a domicili que té en marxa l'Ajuntament de Barcelona des de l'octubre del 2012, en col·laboració amb la Fundació Formació i Treball, ha recollit durant aquests dos anys de funcionament 516 tones de roba de segona mà, i ha fet 13.000 recollides domiciliàries.

Amb aquest servei, els ciutadans de Barcelona poden demanar que es passi a recollir la roba usada per casa seva de manera gratuïta, amb una trucada als telèfons d'atenció ciutadana. 

El regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, ha destacat que la roba que es recull té moltes possibilitats de ser reutilitzada perquè normalment és de molta qualitat. 

La roba i complements tèxtils es duen a la planta de reciclatge, on se'n fa la tria segons l'estat, el material i la tipologia, i es classifica segons el seu destí.
Aquest servei de l'Ajuntament i la Fundació Formació i Treball dóna feina directa a un mínim de sis persones i un màxim de deu, en funció de l'època de l'any.

Anar al contingut