Barcelona

Més de 500 creadors protesten davant del MACBA contra la retallada del pressupost de Cultura

Unes 500 persones s'han concentrat a la plaça dels Àngels de Barcelona per protestar contra les retallades en cultura. La convocatòria l'han fet més de 80 entitats i han elaborat un manifest en què expliquen els motius pels quals s'oposen a l'aprimament del pressupost en cultura. Consideren que amb aquesta disminució hi haurà equipaments que veuran reduïda la seva activitat, mentre que d'altres s'hauran de privatitzar. Tot plegat, s'acabarà reflectint en els preus de les entrades. El manifest alerta també que el pitjor de tot plegat és que augmentarà l'atur i la precarietat laboral en un sector que per si mateix ja és molt inestable.

Actualitzat
La concentració, davant del MACBA, ha reunit col·lectius de guionistes, actors, directors de cinema i teatre, il·lustradors, ballarins, professionals del circ, museòlegs, fotògrafs, artistes visuals, crítics d'art, escriptors i intèrprets de música clàssica.

Els manifestants han llegit el manifest, que sintetitza en set punts les peticions de la plataforma No retalleu la Cultura, organitzadora de la protesta. Assenyalen que la cultura "no és una despesa, sinó una inversió", que és una font de riquesa econòmica i una important contribució al PIB. Recorden que l'administració catalana és una de les que menys recursos públics hi destina -un 0,98% del pressupost general- i que una nova retallada només serviria per "allunyar-se dels estàndards europeus".

El ple del Consell Nacional de Cultura i de les Arts (CoNCa) va decidir el 9 de març passat donar suport a la manifestació, amb un comunicat en el qual argumentaven que disminuir els recursos públics destinats a la cultura abocaria el sector a una pèrdua irreparable de talent i força creativa.

Aquest dimarts, representants de les entitats organitzadores de la protesta es reuniran amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. En els pròxims dies ho faran amb tots els grups parlamentaris.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut