Manifestació a Barcelona contra la violència del terrorisme
Manifestació a Barcelona contra la violència del terrorisme
Barcelona

Més de 3.000 persones rebutgen a Barcelona el terrorisme i les retallades de llibertats

Els manifestants s'han concentrat a la plaça Universitat, han recorregut el carrer Pelai i la Rambla i han acabat l'acte a la plaça Sant Jaume, portant nombroses pancartes en contra de la guerra i reclamant "pau, justícia i llibertat"

RedaccióActualitzat

La plataforma Mai Més ha celebrat una manifestació amb el lema "Mai Més. Ni terrorisme, ni guerres, ni feixisme, ni retallades de llibertat. Per la pau, la justícia social i els drets humans aquí i a tot arreu".

Milers de persones, 3.500 segons els convocats i uns 3.000 segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat al centre de Barcelona en contra del terrorisme i de les respostes violentes al mateix, convocades per la plataforma "Mai Més".

Els manifestants s'han concentrat a la plaça Universitat, han recorregut el carrer Pelai, la Rambla i han finalitzat l'acte a la plaça Sant Jaume, portant nombroses pancartes en contra de la guerra i reclamant "pau, justícia i llibertat".

A l'acte hi han assistit, entre d'altres, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello; el president del grup de Catalunya Sí que es pot al Parlament, Lluís Rabell; la portaveu d'ERC, Anna Simó; el secretari general d'ICV, Josep Vendrell; i el portaveu del grup Sí que es Pot, Joan Coscubiela. Al llarg del dia ciutats com Càdis, Madrid i Saragossa han celebrat manifestacions similars.

Tal com explicava el manifest de la manifestació, els brutals atemptats perpetrats a París el passat 13 de novembre buscaven instaurar un clima i un règim de terror entre la població, aixecant murs de sospita i odi entre veïns, trencant la vida en comunitat i instaurant la política de la por en el nostre dia a dia.

Però també alerta a què la resposta a la barbàrie passi per suspendre drets, retallar llibertats i tancar-nos a casa. aleshores la victòria del terrorisme seria total.

El manifest afegeix que si el dolor per les víctimes innocents s'ha de respondre provocant més dolor a altres persones, també innocents, l'espiral serà imparable. Si es busquen culpables entre els nostres veïns i veïnes pel simple fet de vestir o pensar diferent, si es criminalitzen als que fugen precisament d'aquest mateix horror, estarem contribuint a apuntalar els mateixos murs que el fanatisme vol crear.

Anar al contingut