Angela Merkel
Merkel pronostica cinc anys més de crisi econòmica (Foto: EFE)
Berlín

Merkel diu que queden cinc anys més per superar la crisi econòmica i monetària

La cancellera alemanya s'ha mostrat convençuda que la zona euro encara està lluny d'haver superat la crisi i que cal recuperar la confiança dels inversos per impulsar de nou l'economia.

RedaccióActualitzat
La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha demanat un "gran esforç" i molta perseverança als seus socis europeus durant, almenys, cinc anys més per superar l'actual crisi econòmica i monetària.

Durant un congrés regional de la CDU a Sternberg, la cancellera s'ha mostrat convençuda que l'eurozona encara està lluny d'haver superat la crisi. Per això, ha subratllat la necessitat de fer grans reformes estructurals que aconsegueixin donar resultats per recuperar, finalment, la confiança dels inversors i per impulsar, novament, l'economia europea. En aquesta línia ha dit que "hi ha molts inversors que no es creuen que a Europa complim les nostres promeses", ha assenyalat.

Merkel també ha demanat un major compromís als seus socis i els ha instat a complir de forma conseqüent les exigències en matèria de consolidació pressupostària i reducció del deute.

"El pacte d'estabilitat i creixement ha estat repetidament violat, i els criteris d'accés o adhesió a la Unió Europea de certs països no s'han complert. Les dades que van aportar aquests països no van ser reals ni honestes, i això no pot tornar a passar. És per això que necessitem convèncer el món que val la pena invertir a Europa. I jo estic convençuda que val la pena", ha assegurat la cancellera.








Anar al contingut