Angela Merkel, cancellera alemanya.
Angela Merkel, cancellera alemanya.
Brussel·les

Merkel descarta suavitzar els ajustaments per combatre el dèficit públic espanyol

La cancellera alemanya descarta suavitzar a Espanya les mesures d'austeritat pactades per reduir el dèficit públic per molt difícil que sigui la situació. Angela Merkel ha participat en la cimera europea on s'ha parlat de l'atur juvenil, però sense resultats tangibles.

RedaccióActualitzat
La cancellera alemanya ha remarcat que no es poden suavitzar els ajustaments acordats per combatre l'elevat dèficit públic espanyol. Angela Merkel, que ha pres part a la cimera europea, també creu que no es pot deixar sense ajuda Xipre, just quan ha començat una reunió extraordinària dels ministres de finances de l'eurozona per tractar el possible rescat financer a l'illa mediterrània.

En una cimera centrada en el debat entre austeritat i creixement, Merkel no ha deixat perdre l'oportunitat per recordar a Espanya que no pot afluixar les mesures de consolidació fiscal i que, el fet que no redueixi el dèficit a la velocitat que es preveia, no porti a suavitzar aquestes mesures: "Per difícil que sigui la situació a Espanya, encara que el dèficit no s'està reduint tan ràpidament com imaginàvem fa dos anys, això no és en absolut una raó per suavitzar les mesures necessàries i acordades".

Angela Merkel ha fet aquest avís al govern espanyol després d'una cimera de transició que ha deixat les decisions de veritat per a les pròximes reunions, especialment per al mes de juny.
Anar al contingut