Madrid

Mayor Oreja diu que Zapatero ha convertit Espanya en un mercat d'interessos regionals

El cap de llista del PP a les europees, Jaime Mayor Oreja, ha dit, en una conferència al Club Siglo XXI, que cal "enfortir Espanya com a nació" perquè el govern socialista "ha convertit l'Estat en una cosa residiual i afeblida, en un mercat d'interessos regionals". Oreja també ha dit que a Espanya s'hi ha instal·lat la cultura del "tot s'hi val", i per això s'hi viu una "tendència agressiva al relativisme moral" que ha provocat la creació de "falsos drets", com per exemple el foment d'una "cultura de mort" front a la defensa del "dret a la vida".

Actualitzat
Oreja ha advertit que aquest relativisme i la cultura del "tot s'hi val" pot resultar "còmode" en temps de bonança, però afirma que, en temps de crisi es converteix en enormement "nociva" perquè el relativisme és el "millor camí per a la debilitat" i "ens deixa inermes davant els problemes". Aquest és un dels arguments que Mayor Oreja ha fet servir per afirmar que aquestes eleccions són "d'una transcendència especial", un "autèntic test". El dirigent popular les ha anomenat "les eleccions de la crisi".

"Espanya, un mercat d'interessos regionals"

Oreja ha apostat per "enfortir Espanya com nació" perquè, segons ha advertit, "no podrem influir de manera decisiva en el futur de la UE si no tenim una visió nacional capaç d'afrontar el nostre propi futur". En aquest sentit, ha explicat que Zapatero ha creat "una Espanya irreconeixible, en l'àmbit territorial, moral i social" que "ens ha conduït a aquesta crisi de múltiples cares" i a "aquest enfonsament econòmic i moral que només duu a un carreró sense sortida". Per això, ha dit que cal "enfortir Espanya com nació" perquè el govern socialista "ha convertit l'Estat en alguna cosa residual i afeblida, en un mercat d'interessos regionals".

Segons ell, Zapatero "ha confós el respecte obligat a la identitat, les necessitats i els interessos regionals amb l'afebliment de la nació". "En comptes de sumar esforços, a partir d'una visió cohesionada i de conjunt d'Espanya, ha optat per satisfer els interessos més particularistes a costa d'afeblir els objectius comuns". I aquesta feblesa de la nació, ha afegit, només condueix al fet que tant "les desigualtats territorials com les personals s'agreugin, i al fet que la distància entre territoris rics i pobres s'ampliï, i que aparegui l'egoisme i, amb ell, les injustícies".

Davant d'això, Mayor Oreja ha dit que el PP no renuncia a "una visió nacional de la realitat" que defensi "la solidaritat enfront de l'egoisme, la justícia enfront de l'ofensa, l'esforç però també el benefici comú enfront de la desigualtat". "La nostra opció és la fortalesa d'Espanya com Nació, perquè només així els territoris que conformen el nostre país seran igualment forts".


"Més Espanya portarà a més Europa"

Segons Mayor Oreja, "més Espanya portarà a més Europa", perquè la UE és "el present i el futur d'Espanya". "No podrem influir de manera decisiva en el futur de la Unió Europea si no tenim una visió nacional capaç d'afrontar el nostre propi futur", ha proclamat.

En la seva opinió, Espanya és el "gran malalt de la UE", amb unes xifres d'atur que "provoquen calfreds". També creu que el 7 de juny els espanyols podran decidir entre els que han demostrat, quan han governat, que tenen capacitat per treure Espanya de la crisi o els que amb la seva "inacció i desídia" no només no van saber preveure l'arribada de la crisi, sinó que tampoc "no saben com plantar-hi cara".
Anar al contingut