Glasgow

Màxima alerta als aeroports del Regne Unit en relació amb l'atemptat frustrat a Londres i a Glasgow

S'ha elevat el nombre de detinguts en relació amb els atemptats frustrats contra l'aeroport de Glasgow. L'últim arrest, el vuitè, ha tingut lloc aquest dilluns al vespre en un lloc encara per determinar, segons ha informat Scotland Yard, i hores després de les dues detencions del matí. Aquests arrestos s'afegeixen als altres cinc que s'han fet aquest cap de setmana. Tot i que les autoritats britàniques no han donat cap detall sobre la seva identitat, la premsa local creu que cap dels arrestats té nacionalitat britànica i que un és un metge iranià que treballa en un hospital del nord d'Anglaterra. El primer ministre britànic, Gordon Brown, ha afirmat que al darrere de tot plegat hi ha la xarxa terrorista d'Al-Qaeda.

Actualitzat

Les estacions de metro i tren del Regne Unit tenen, des d'aquest dilluns, el doble d'agents que normalment. El govern britànic pretén, així, donar seguretat als ciutadans i dissuadir els terroristes. Més encara quan aquesta setmana es compliran dos anys dels atacs contra diverses estacions de metro i autobusos de Londres que van matar 56 persones. Alhora, la vigilància continua sent extrema als aeroports.

Un trist aniversari que es podria haver vist agreujat pels dos intents frustrats d'atemptat a Londres i Glasgow. Sense temps per dedicar-se a una altra cosa des que dimecres passat va assumir el càrrec de primer ministre, Gordon Brown, que ha associat els intents d'atemptats a Al-Qaeda, ha apostat per la fermesa i la unitat enfront del terrorisme. En aquest sentit, ha defensat que caldrà estar en alerta màxima.

Prova d'això és la velocitat a la qual avancen les investigacions, acompanyades de les detencions de possibles sospitosos. Aquest dilluns al matí, la policia ha informat de dues detencions més. Es tracta de dos homes d'entre 25 i 28 anys als quals s'han aplicat les lleis antiterroristes. Hores després ha transcendit la vuitena detenció, de la qual encara no se sap cap detall.

Diumenge van ser detinguts a prop de Liverpool dos homes i una dona relacionats amb els cotxes bomba fallits de Londres. Se sumen als dos presumptes suïcides que van atacar dissabte l'aeroport de Glasgow. Un d'ells es continua recuperant de les greus cremades que va patir a l'hospital. Precisament, aquest recinte tampoc es va lliurar de les extremes mesures de seguretat d'aquests dies. I és que la policia va decidir fer detonar de manera controlada un vehicle considerat sospitós.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut