Pequín

Màxima alerta a la Xina, que pateix el pitjor hivern dels últims 50 anys

El govern xinès ha anunciat mesures urgents per combatre el caos en els transports i en el subministrament d'aliments i energètic que ha provocat el fort temporal de neu i pluja que assola el país des de fa dies. Un temporal que també ha causat la mort de desenes de persones. Les previsions apunten, però, que les tempestes i el fred del pitjor hivern que ha tingut la Xina en els últims 50 anys continuaran castigant la regió la setmana que ve, coincidint amb les festes del Nou Any Lunar.

Actualitzat

La neu ha assolat els últims dies el centre, l'est i el sud de la Xina. Quaranta persones han perdut la vida, la majoria en accidents de trànsit, però també per l'ensorrament de vivendes, accidents laborals o a causa del fred en quedar-se atrapats amb el vehicle a les carreteres.

Més de la meitat del país té aturades de subministrament elèctric, i el transport s'ha convertit en un veritable caos. I és que la xarxa ferroviària i els aeroports s'han paralitzat, especialment a l'est del país. Unes 600.000 persones, a més, col·lapsen estacions de tren com la de Canton, on esperen combois que fa dies que no poden sortir perquè estan bloquejats per la neu. També estan tancades diverses carreteres que ja han provocat importants aglomeracions.

El primer ministre xinès, Wen Jiabao, ha declarat que tem el pitjor. I és que el temporal amenaça els subministraments d'aliments frescos, carbó, petroli i electricitat, quan falten poc dies per les festes del Nou Any Lunar, que comença el pròxim 7 de febrer. Davant d'aquesta situació, Jiabao ja ha anunciat mesures urgents per pal·liar els efectes del temporal sobre l'economia i sobre el sistema energètic.

Les previsions apunten que les tempestes i el fred continuaran castigant la regió la setmana que ve.

Anar al contingut