El castell de Karak (Bernard Gagnon / Viquipèdia)
Els ferits en l'atac a Karak els han traslladat a l'hospital italià de la ciutat
Al-Karak

Maten deu persones i es fan forts amb turistes com a ostatges a Al-Karak, al sud de Jordània, durant 6 hores

Els agressors, d'origen desconegut, s'han fet forts a la ciutadella, coneguda com el Castell dels Croats, i han retingut com a ostatges un nombre indeterminat de turistes

RedaccióActualitzat

Deu persones han mort, entre les quals una turista canadenca, en un atac simultani contra diverses patrulles de policia a la ciutat d'Al- Karak, al sud de Jordània. Dues víctimes són ciutadans jordans i set més són policies. També haurien mort quatre assaltants. A més hi ha vint-i-set ferits.

Els agressors, d'origen desconegut, s'han fet forts a la ciutadella, coneguda com el Castell dels Croats, retenint com a ostatges un nombre indeterminat de turistes.

Després d'unes sis hores de foc creuat entre la policia i els assaltants, el Departament de Seguretat Nacional ha donat l'operació per acabada. Aquest organisme de l'estat assegura que han mort tots els atacants sense precisar quants n'hi havia.

 


Segons les autoritats jordanes, el primer atac ha estat contra una patrulla de la policia que s'ha acostat fins a una casa d'Al-Karak on hi havia un incendi. Un grup d'homes han disparat contra els agents i després s'han amagat dins la ciutadella del segle XII, on han pres com a ostatges diversos turistes que visitaven la ciutat.

Un altre grup, en un vehicle, ha obert foc contra una comissaria a la veïna població d'Al-Qatrana. També han disparat contra un cotxe patrulla abans de donar-se a la fuga en direcció al castell d'Al-Karak, a uns 10 quilòmetres a l'oest, segons ha confirmat el primer ministre del país, Hani al-Mulki, en el seu compte oficial de Facebook.
 

 

 

Segons algunes fonts, s'ha rescatat una desena de turistes que hi havia dins la ciutadella, però encara queda un nombre indeterminat dins l'enclau turístic. L'edifici està envoltat per les forces de seguretat a l'espera d'un desenllaç.

El Castell dels Croats és una fortalesa del segle XII situada a la ciutat de Al-Karak, a uns 120 quilòmetres al sud de la capital jordana, Amman.

 

 


 

Anar al contingut