Barcelona

Mas-Colell fixa en 19.800 milions el límit de despesa per a aquest any i el 2014

Segons ha informat la Conselleria d'Economia en un comunicat, la xifra serà la mateixa el 2014 "en compliment de l'objectiu de no imposar noves reduccions de despesa que posin en risc els serveis públics fonamentals".

RedaccióActualitzat
El conseller d'Economia ha comunicat als departaments el límit global de despesa d'aquest any d'acord amb la pròrroga pressupostària i el límit de dèficit de l'1,58%, i que és de 19.800 milions d'euros. El sostre del 2012 ha estat de 21.920 milions, de manera que el límit d'aquest any és un 9,67% inferior.

Segons ha informat la Conselleria d'Economia en un comunicat, la xifra serà la mateixa el 2014 "en compliment de l'objectiu de no imposar noves reduccions de despesa que posin en risc els serveis públics fonamentals". Es tracta de la despesa no financera per a les conselleries i òrgans superiors, i el govern "considera inviable aplicar noves reduccions" després de l'esforç d'ajust dels últims anys.

Segons les dades de l'executiu català, entre els comptes inicials del 2010 i la pròrroga d'aquest any, la despesa pressupostària no financera de la Generalitat s'ha reduït "més d'un 20%". En aquesta despesa no financera s'exclouen els interessos del deute, altres obligacions similars i les partides finalistes procedents d'altres administracions.
Anar al contingut