Martorelles veu en l'anunci d'Amazon una "esperança" pel Baix Vallès després del tancament d'empreses com New Pol o Derbi

ACN Martorelles.-L'anunci d'Amazon sobre l'obertura d'un nou centre logístic al polígon de Can Roca, a Martorelles (Vallès Oriental), suposa una alenada d'aire fresc pel Baix Vallès. Així ho ha assegurat l'alcalde del municipi, Marc Candela (ERC), que ha explicat que la notícia omple "d'esperança" aquesta zona, que en els darrers anys ha estat testimoni de repetits tancaments d'empreses tan emblemàtiques com Derbi o New Pol. Així mateix ha apuntat que es tracta d'un pas endavant en l'objectiu municipal de "revitalitzar" i "diversificar" aquesta àrea industrial. La inversió d'Amazon és la més important de la darrera dècada al municipi i suposarà la creació de 650 llocs de treball en els propers tres anys. La planta obrirà portes la propera tardor amb els primers 200 empleats, moment en el qual el parc empresarial de Can Roca estarà al 90% de la seva activitat.

"Aquesta és una notícia esperançadora per l'Ajuntament i pels ciutadans del Baix Vallès", ha assegurat Marc Candela que ha recordat que la zona ha patit molt en els darrers anys a causa del tancament d'empreses emblemàtiques com Derbi o New Pol. "Arrossegàvem anys de notícies negatives", ha lamentat el batlle que ha recordat que encara hi ha empreses com Valeo que es troben immerses en processos per definir el seu futur. En aquesta línia ha destacat que es tracta de "la major inversió de la última dècada" a la zona i l'ha comparat amb la instal·lació del centre de producció de Coca-Cola, ara fa tot just 10 anys, en el parc logístic. "La idea era diversificar els sectors al nostre polígon, hi teníem el metal·lúrgic i el de l'automoció, però també el farmacèutic, amb Esteve, o la Coca-Cola, i ara el logístic, i això ens posa en el mapa dels principals polígons del cinturó de Barcelona", ha expressat Candela que ha assegurat que tot plegat permet "revitalitzar" aquesta àrea industrial. Concretament, la planta s'ubicarà en un espai de 50.000 metres quadrats i 30.000 d'edificats que el grup inversor anglès Segro va adquirir per fer-hi quatre grans naus de 7.500 metres quadrats, just on abans s'hi aixecava l'antiga New Pol. L'anunci de l'interès ferm d'Amazon se sabia des de fa mesos, però tant la Generalitat com l'Ajuntament asseguren que hi han treballat sense massa exposició pública per evitar que el projecte es torcés. Segons fonts de l'Ajuntament, les primeres contractacions es faran per posar en marxa la planta a la tardor, i es busca personal de magatzem, administratius i enginyers, entre altres perfils. El batlle ha posat en valor la posició estratègica del polígon de Can Roca, que es troba a tocar de l'AP7, la C-33 i la C-17 i ha un pas de l'estació de Renfe. "Aquesta ubicació ha estat decisiva perquè Amazon hagi escollit l'espai", ha indicat. Candela ha aprofitat l'ocasió per reivindicar les millores necessàries a nivell d'infraestructures i ha dit que s'està treballant per evitar que les mercaderies hagin de passar abans per Mollet del Vallès, facilitant, així, l'accés de camions i vehicles privats.

Anar al contingut