Imatge de Núria Marín aquest 14 de setembre de 2017 a la Farga de l'Hospitalet, on ha inaugurat l'Escola d'Estiu de CCOO. (Horitzonta…
Imatge de Núria Marín aquest 14 de setembre de 2017 a la Farga de l'Hospitalet, on ha inaugurat l'Escola d'Estiu de CCOO. (Horitzontal)

Marín diu a l'Estat que el problema de Catalunya no es resoldrà citant a declarar més de 700 alcaldes

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, li ha recordat a l'Estat que el problema de Catalunya no es resoldrà citant a declarar més de 700 alcaldes per donar suport a l'1-O. A dues setmanes de la celebració del referèndum, Marín ha reclamat tant al Govern com a l'executiu espanyol "seny, serenor i altura de mires" per buscar una solució política a un conflicte, ha recordat, que afecta al conjunt dels espanyols i que necessita de polítics "que estiguin a l'alçada del moment". "El problema català no es resoldrà ni cridant la ciutadania a enfrontar-se amb els alcaldes, ni citant-los a declarar a Fiscalia", ha reblat. Sobre els més de 700 batlles citats als jutjats, Marín els ha recomanat que "declarin amb normalitat" perquè la desobediència no duu enlloc.

En declaracions als mitjans de comunicació després d'inaugurar la 26ª Escola d'Estiu de CCOO a la Farga de l'Hospitalet, Núria Marín, com ja li va traslladar dilluns al president de la Generalitat, ha tornat a criticar que el Govern, que disposa de locals de la seva propietat a tots els pobles i ciutats de Catalunya per poder celebrar el referèndum de l'1-O, hagi involucrat els alcaldes traslladant-los "una pressió innecessària". " Ara que hi ha conflicte no es pot utilitzar els ajuntaments com a moneda de conflicte i de pressió social", ha etzibat. L'alcaldessa, que ha deixat clar un cop més que "respectarà la llei" i que, per tant, no cedirà cap local municipal, ha demanat que es "deixi al marge" els ajuntaments de tot allò relacionat amb l'1-O perquè puguin dedicar-se a gestionar el dia a dia als seus municipi. "El més raonable era deixar el marge als ajuntaments que són els que han estat al costat dels ciutadans en els moment més durs, complicats i difícils quan ni la Generalitat ni el govern espanyol els van fer costat", ha afegit.Sobre els alcaldes citats a declarar per la Fiscalia, Marín ha destacat que saltar-se la llei comporta unes conseqüències i, tot i respectar la decisió que prengui cadascú, els ha recomanat que declarin amb normalitat per tal que la justícia segueixi el seu curs.

Anar al contingut