Mariano Rajoy a la clausura de la interparlamentària del PP
Mariano Rajoy a la clausura de la interparlamentària del PP
Guadalajara

Mariano Rajoy s'avança a la sentència del TC i diu ja que la consulta del 9-N és inconstitucional

Mariano Rajoy dóna per feta la sentència del Constitucional tombant la consulta i afirma que el govern ni pot ni vol donar-li una sortida jurídica.

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, dóna per fet que la sentència del Tribunal Constitucional tombarà la consulta del 9-N. Ha estat durant la clausura de la interparlamentària del Partit Popular a Guadalajara.

Rajoy ha farcit el discurs de missatges adreçats al president de la Generalitat, Artur Mas. Més enllà de la discussió sobre si la consulta és legal o no, Mariano Rajoy ha deixat clar que el seu govern no li vol donar una sortida jurídica:

" S'ha anunciat un referèndum la pregunta i la data sense parlar-ho. I després es pretén que li donem el que no podem fer  ni volem: viabilitat legal".

I, tot i que el Tribunal Constitucional encara no ha dictat sentència ni s'ha pronunciat, Mariano Rajoy també s'ha avançat a una eventual sentència adversa al decret de convocatòria del 9-N. Rajoy ja qualifica ara la consulta d'inconstitucional:

"I el Tribunal Constitucional el que ha dit és el que jo acabo d'assenyalar: que això no s'ajusta a la Constitució."

Per Mariano Rajoy, Mas ha actuat "per sobre de la llei" en convocar "un referèndum que no podia convocar" i perquè ha privat la resta d'espanyols del dret a opinar sobre el seu país.

Anar al contingut