Madrid

L'oposició sospita que el PP està al darrere de la desaparició del sumari de Bárcenas

El PSOE, Esquerra Unida i UPyD consideren que es tracta d'un episodi "escandalós" i d'una "pèrdua inexplicable"

RedaccióActualitzat

La majoria dels partits de l'oposició desconfien del PP respecte a la desaparició del sumari sobre els discos durs esborrats dels ordinadors de Luis Bárcenas. De fet, el PSOE, UPyD i Esquerra Unida ja parlen d'"escàndol" i d'episodi "increïble". Aquestes tres formacions sospiten que el PP podria estar al darrere de la desaparició dels documents.

Des de les files socialistes, la secretària general del grup parlamentari, Isabel Rodríguez, ha explicat que "són massa casualitats. Primer el partit [PP] destrueix proves i ara es fan desaparèixer els expedients". Als passadissos del Congrés, la dirigent del PSOE ha exigit "responsabilitats" i una "resposta immediata per la gravetat que suposa que el partit que fa costat al govern estigui implicat en una causa de finançament il·legal". La secretària general del grup socialista reconeix que "la falta de recursos" de la justícia podria haver provocat una pèrdua accidental de part de l'expedient del "cas Bárcenas", però ho considera massa "estrany" donada "la utilització de les institucions judicials per part del PP".

El portaveu adjunt d'UPyD, Carlos Martínez Gorriarán, ha assenyalat que té "la sensació que hi ha una voluntat al darrere perquè no es trobin proves del que seria un cas gravíssim de finançament irregular dels populars". A més, Gorriarán està convençut que hi ha hagut "una voluntat deliberada" de tenir la justícia "sense mitjans perquè "no pugui investigar de manera adequada els casos de corrupció, que són els més complicats".

Esquerra Unida tampoc veu gens clar aquest incident. El diputat Gaspar Llamazares ha dit que "plou sobre mullat" perquè primer va ser l'eliminació dels discos durs i ara és l'expedient el que s'ha extraviat. Segons Llamazares, es tracta d'una estratègia per "anar diluint, sinó acabant", els processos contra el PP. L'exlíder d'Esquerra Unida opina que "és una pèrdua inexplicable que hauran d'explicar".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut