Madrid

L'oposició en bloc a les Corts d'Aragó recorre al TC la llei de llengües aragonesa, que anomena LAPAO el català

L'oposició en bloc a les Corts d'Aragó, juntament amb els diputats al Congrés de CiU, Iniciativa i ERC i alguns del PSOE han presentat un recurs contra la llei del LAPAO al Tribunal Constitucional. La norma canvia el nom del català que es parla a la Franja i ha estat àmpliament rebutjada, fins i tot pel PP i pel ministre José Ignacio Wert.

RedaccióActualitzat
L'oposició en bloc a les Corts d'Aragó -el PSOE, la Chunta Aragonesista i Esquerra Unida- juntament amb els diputats de CiU, Iniciativa, ERC i el PSOE al Congrés han presentat davant del Tribunal Constitucional un recurs contra la llei de llengües aragonesa, que canvia la denominació del català que es parla a la Franja de Ponent per LAPAO, llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental. El diputat al Congrés per l'Esquerra Plural, Chesús Yuste; el president de la Xunta, José Luis Soro; el senador socialista José María Becana i el coordinador regional d'IU Adolfo Barrena han estat els encarregats de lliurar el recurs al Constitucional d'una normativa que qualifiquen de "disbarat" i "discriminatori".

La iniciativa té el suport d'un total de 63 diputats de les Corts espanyoles, 13 més dels que calen per presentar una iniciativa d'aquesta naturalesa al Constitucional.

El Parlament d'Aragó va aprovar el 9 de maig passat la nova llei de llengües, que estableix que el català que es parla a la Franja s'anomena LAPAO, llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental, i que l'aragonès és la llengua aragonesa pròpia de les àrees pirinenca i prepirinenca, és a dir, LAPAPYP. El text va tirar endavant amb els vots a favor del PP i el PAR, el Partit Aragonès Regionalista, mentre que la resta de formacions hi van votar en contra perquè ho trobaven un insult a la intel·ligència.

Des que es va aprovar la reforma, les mostres de rebuig han estat reiterades des de diversos àmbits, fins i tot pel PP i pel ministre José Ignacio Wert.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut