Bixkek

L'ONU xifra en 700 els morts per la violència interètnica al Kirguizistan

El nombre de víctimes mortals del conflicte interètnic que es viu al Kirguizistan pot superar les 700 persones, segons ha avançat a Catalunya Ràdio el delegat de les Nacions Unides a aquest país, Neal Walker. És una xifra molt superior a les 170 víctimes de l'últim balanç. En declaracions a la ràdio nacional de Catalunya, Walker ha afirmat que la població kirguís viu "amb molta pobresa i les comunitats es formen al voltant de la base ètnica", cosa que segons ell facilita que es multipliquin els actes de violència que hi ha des de fa setmanes. El conflicte interètnic ha provocat uns 300.000 desplaçats interns i uns 50.000 refugiats al veí Uzbekistan, sobretot dones i nens.

Actualitzat
Walker ha afirmat que s'ha arribat a un "nivell de violència traumàtica per a la gent" i ha afegit que hi ha proves que el conflicte va començar "amb uns atacs molt enfocats i criminals". 

Mentre continua la violència, encara que amb menys intensitat que dies enrere, el primer avió amb ajuda humanitària ha arribat a l'Uzbekistan per atendre les desenes de milers de persones que han travessat la frontera per trobar-hi refugi.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut