Síria

L'ONU acusa Damasc d'arrasar zones civils sense preocupar-se de la població

El règim cada dia té importants desercions, i està preparant una ofensiva final contra la segona ciutat del país, Alep, on el president, Bashar al-Assad, es juga el futur. El nostre enviat especial, Joan Roura, és a les portes d'Alep.

Actualitzat
Síria està vivint hores decisives, crucials. L'ONU acusa Damasc d'arrasar zones civils sense preocupar-se de la població. El règim cada dia té importants desercions, i està preparant una ofensiva final contra la segona ciutat del país, Alep, on el president, Bashar al-Assad, es juga el futur.

Uns dos mil homes s'haurien sumat a l'oposició armada en la segona gran ciutat de Síria, on ja comptarien amb uns dos mil efectius. L'ofensiva militar a gran escala del règim es preveu imminent. Les forces especials de l'exèrcit es concentren als afores de la ciutat. De moment, els rebels han anunciat la captura de 100 soldats i milicians prorègim a Alep.

En les últimes hores hi ha hagut un important moviment de tropes i vehicles militars, provinents d'Idlib i Hama, i també del sud, de Damasc. I és que la batalla per Alep és decisiva. Els rebels controlen bona part de la ciutat, especialment a l'est i el sud. I és aquí on l'exèrcit regular concentra els atacs i els bombardejos aeris, especialment als barris de Saladin i Sikari i Jamilya, al centre.

Els civils han començat a fugir massivament. La Mitja Lluna Roja ha suspès les ambulàncies i els serveis de primers auxilis a causa de la violència. Els Estats Units temen que el règim s'estigui preparant per cometre una massacre a Alep. Una diputada que ha fugit a Turquia assegura que el govern ha donat ordres als seus perquè abandonin la ciutat. Del que passi a Alep, en podria dependre la supervivència del règim. La diplomàcia comença a discutir amb els opositors sobre la transició. Però abans d'això, els rebels, encara dividits i mal armats, haurien de guanyar la guerra.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut